ATENCIÓ: AQUEST BLOG TANCA


L'Ajuntament del Prat està reordenant tots els seus espais virtuals. Com a resultat, a partir d'ara, aquest bloc deixarà de ser operatiu. La informació del Mercat de Segona Mà del Prat la trobareu a partir d'ara al Facebook (https://ca-es.facebook.com/ajuntamentdelprat) i al Twitter (@ajelprat) de l'Ajuntament del Prat.


Els Mercats de l'any 2016 seran els dies 7 de febrer, 6 de març, 3 d'abril, 1 de maig, 5 de juny, 4 de setembre, 2 d'octubre, 6 de novembre i 4 de desembre.


Us recordem que la inscripció al Mercat es tramita a través de la Seu Electrònica del web de l'Ajuntament (https://seu.elprat.cat/siac/Publicaciones.aspx?t=ME#p34) i que s'obre el dia 15 de cada mes a les 10 h i a les 15 h



NORMATIVA DEL MERCAT DE SEGONA MÀ:

Només podran participar les persones empadronades al Prat.

Les inscripcions que es faran el dia 15 de cada mes o dia laborable més proper i s'obriran dos torns: a les 10h i a 15h, per facilitar la participació del major número de persones.

Per tal de poder garantir la màxima rotació possible entre les persones que opten a una parada (hi ha molta més demanda que oferta), les persones que tinguin parada en un mercat no es podran inscriure al següent, però sí al proper que se celebri més endavant.

Les persones que optin a muntar parada podran fer-ho a partir de les 9h, un cop les taules estiguin muntades i degudament numerades.

Serà obligatori portar la notificació de la taula assignada, perquè serà requerida per l'organització.

L'incompliment de les normes de funcionament del Mercat es penalitzarà amb la no participació en el següent Mercat.

divendres, 7 de novembre del 2014

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Entre el 22 i el 30 de novembre del 2014 es celebrarà a 28 països de la UE la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (SEPR)

L'objectiu principal d'aquesta setmana és implicar a tota mena d'actors (administracions públiques, associacions ciutadanes, empreses, centres educatius, etc.) en l'organització d'activitats relacionades amb la reducció del volum i la toxicitat de les deixalles, i aconseguir la implicació i conscinciació del major nombre possible de persones.

Les accions proposades s'hauran de basar en la prevenció i el foment del reciclatge dls residus, es a dir:

Sensibilitzar sobre l'excés de residus.

Produir millor disseny i fabricació del producte (disseny ecològic, producció ecològica, etc.)

Consumir millor animar el consumidor a millorar els seus hàbits de consum, donar prioritat als productes amb un disseny i un etiquetatge ecològics, els productes a granel, les alternatives als productes que continguin substàncies perjudicials, etc., pensar en llogar o prendre prestats els articles específics que només necessitem de tant en tant.

Allargar la vida dels productes fomentar un canvi en la durada de la vida de qualsevol producte nou: reparar, reutilitzar i donar/regalar o intercanviar els productes que no necessitem perquè puguin tenir una segona vida.

Reciclatge fer accions dirigides a ajudar a la gent a millorar la manera en què classifiquen els seus residus a través de, per exemple, explicar com tancar el cicle dels recursos materials, animar a la gent a portar els seus residus al gestor apropiat i/o organitzant visites a plantes de separaciói reciclatge.

Per coneixer les accions que es duran a terme al Prat durant aquesta setmana segueix l'agenda al web municipal www.elprat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada